Segueix-nos F Y T R

Un docent en vaga insta Bauzá a «reaccionar» i aturar la protesta de Sastre

Segueix el degotís de persones que se solidaritzen amb Jaume Sastre, en aquest cas, l'assemblea del col·legi Pius XII de Palma. | Assemblea de Docents

| Palma |

Llorenç Galmés, el professor de l'IES Santa Margalida que a principis de setmana decidí reactivar pel seu compte la vaga indefinida, ha adreçat aquest dimecres una carta a nom del president Bauzá on li sol·licita que "reaccioni" i reprengui "personalment" les negociacions amb els sindicats i l'Assemblea de Docents, com a mitjà per a reconduir el conflicte a les aules i posar punt a la vaga de fam de Jaume Sastre.

En la missiva, el docent demana disculpes a tots aquells a qui hagi pogut perjudicar amb la decisió de fer vaga, especialment als seus alumnes, ara que assistim a la recta final del curs.

Tanmateix, explica que "m'era molt difícil anar a treballar pensant que un company de feina es troba en vaga de fam des de fa molts dies i veure com el meu president mira cap a una altra banda".

En aquest sentit, queda clar que l'acció de protesta de Sastre ha motivat l'escrit i la decisió de tornar a les aturades, però en canvi, el to de les paraules cap a Bauzá no està marcat per l'oposició frontal. Així, el professor s'adreça al mandatari "des de l'humiltat i el respecte", i apel·la a la seva "humanitat" per reclamar-li que s'assegui a parlar amb els docents que no accepten la seva política educativa.

"Pensa que només et demanam que parlem, i és parlant que la gent s'entén. No cal que ens posem d'acord en tot, però sí en uns mínims que ens permetin avançar", assegura, abans d'expressar que "necessit creure que visc en un país on tots compartim els valors de la tolerància i el respecte per la vida".

També fa un cert exercici d'autocrítica, reconeixent que els dos sectors enfrontats per aquesta qüestió "fins ara no hem fet bé les coses", però en tot cas manifesta que l'entesa és possible, amb la fita fixada que els infants no hagin de patir un altre curs com aquest que ja finalitza, perquè "no s'ho mereixen".

"Sense retrets, et vull manifestar que és en les teves mans aturar aquest despropòsit i reconduir la situació. Potser pensaràs que som un il·lús, ja que sempre he cregut que una sola persona pot canviar el món", conclou.

Relacionat
+ VIST