Segueix-nos F Y T R
Monarquia o república

Mallorca surt al carrer pel dret a decidir després de l'abdicació del rei

A plaça Espanya de Palma s'aplegaren més de 2.000 persones per exigir un referèndum

Imatge de Palma aquest capvespre. | C.P.

|

Palma, Pollença, Sóller, sa Pobla i Manacor foren els punts on es concentraren els partidaris de replantejar l'actual model d'estat que passa per la successió dinàstica, després de l'anunci de l'abdicació del rei Joan Carles.

A plaça Espanya de Palma s'aplegaren més de 2.000 persones per exigir un referèndum perquè els ciutadans tinguin un control real de la democràcia. El portaveu d'Unitat Cívica per la República, Miquel Mascaró, reclamà que el poble pugui decidir el seu futur i assegurà que “no tornarem a caure en la mateixa trampa!”, entre crits de “visca la república”.

A la concentració de Ciutat no hi faltaren per ERC, Joan Lladó; de MÉS, Fina Santiago i Biel Barceló i per part dels socialistes, Conxa Obrador, Sílvia Cano i Aina Rado i d'Esquerra Unida, Manel Carmona i Aina Díaz.

A sa Pobla unes vint-i-cinc persones es concentraren davant del consistori. A Pollença a la plaça Major s'aplegaren unes cent persones sota el lema 'Som ciutadans lliures no súbdits!', convocats per Convocatòria Unitària (Alternativa, PSOE, PSM i Esquerra). A Manacor un centenar de persones tampoc no faltaren a la convocatòria que va transcórrer amb normalitat davant l'Ajuntament.

Sóller
A Sóller unes 40 persones es concentraren davant l'Ajuntament amb estelades i banderes republicanes. Els participants, entre els quals hi havia membres del Col·lectiu Albaïna, d'Esquerra Unida i diversos regidors i càrrecs de MÉS, corejaren lemes com "A Mallorca no tenim rei".

Dos agents de la Guàrdia Civil i diversos policies locals varen controlar els concentrats a certa distància sense intervenir en cap moment. L'annècdota la protagonitzà un senyor que sense dir res es plantà en posició ferma davant els manifestants i amb el braç en alt va sostenir durant un minut un mòbil amb una bandera espanyola monàrquica.

Relacionat
+ VIST