Segueix-nos F Y T R

SATSE exigeix que Sansaloni dimiteixi en confirmar la contractació 'a dit' de l'al·lota a Son Llàtzer

Joan Torres.

| Palma |

El sindicat d'Infermeria SATSE ha exigit la dimissió del conseller de Salut i Consum, Martí Sansaloni, després de confirmar la contractació «a dit» d'«una persona íntimament relacionada amb ell».

El sindicat afirma a una nota pública que ha comprovat la informació publicada avui per alguns mitjans, que assenyala que la parella sentimental del conseller ha estat contractada «a dit» des de fa un any com a comare en el paritori de Son Llàtzer a pesar que aquest hospital té tancada des de 2009 la borsa de contractacions del personal.

SATSE precisa que ha realitzat aquestes constatacions a través dels llistats de contractació de l'hospital Son Llàtzer i la revisió de les borses de treball. Així, la contractació s'hauria duit a terme «sense complir cap tipus de condicionament ni de requisits legals, de la manera denominada 'per currículum', que no és més que un eufemisme per a donar cobertura a la contractació absolutament arbitrària dels caps de l'hospital, és a dir, el que tradicionalment denominam 'a dit'», indica SATSE.

El sindicat afegeix que «en cap cas aquestes contractacions s'han sotmès a control sindical, ni als principis d'igualtat, mèrit i capacitat que han de regir en la contractació pública, com si ho estan els llistats de les borses d'ocupació i no existeix cap procés transparent de valoracions i selecció de currículums».

Per aquests motius, SATSE ha exigit la dimissió de Sansaloni, i el cessament immediat del director de Recursos Humans del Ib-Salut, Miquel Costa. El sindicat anuncia també cursarà en els pròxims dies una denúncia davant la Fiscalia anticorrupció, relatant els fets i amb la documentació acreditativa necessària amb la finalitat de que es depurin les responsabilitats oportunes, en cas que existeixin.

El sindicat apunta que no és el primer pic que un tema d'aquesta naturalesa s'esdevé, i recorden que han denunciat públicament en reiterades ocasions la «normalització» d'aquesta dinàmica de contractació a Son Llàtzer.

Relacionat
+ VIST