Segueix-nos F Y T R

L'STEI durà a la barra els inspectors que coaccionin o amenacin docents pels projectes TIL

Reunió de docents a un centre eivissenc. | Germán G. Lama

| Palma |

El sindicat majoritari a l'ensenyament de les Illes, l'STEI-i, ha anunciat que prendrà mesures legals contra els inspectors que coaccionin o amenacin les directives dels centres educatius o els docents, com a fórmula per a suposadament influir en la intenció de vot sobre els projectes del TIL, que s'estan votant aquests dies als claustres dels centres educatius.

Segons destaca el sindicat, han tingut constància que alguns inspectors d'educació visiten els centres i donen «instruccions verbals del tot irregulars a les directives», que «suposen una coacció i una restricció d'un dret fonamental com és la llibertat d'expressió».

L'STEI desconeix de moment si aquests inspectors actuen per iniciativa pròpia o a instàncies d'algun superior jeràrquic, la qual cosa, apunten, «es podria aclarir davant un jutge». «Aquestes males pràctiques consisteixen a pressionar els directors perquè aprovin el projecte TIL amb indicacions incorrectes com prohibir la votació secreta als claustres i exigir que en les actes consti amb nom i cognoms, qui ha votat 'sí' i qui ha votat 'no'», han afirmat des del sindicat que a més asseveren que «aquest fet vulnera la llei i serà denunciat per l'STEI».

Així mateix, des del sindicat han denunciat també que tenen constància que s'ha amenaçat a alguns directors amb la possible obertura d'expedients si no atenen les indicacions il·legals dels inspectors.

+ VIST