Segueix-nos F Y T R

Front comú dels moviments socials contra la «política despòtica» de Bauzá

Una vintena de representants dels moviments socials a Mallorca compareixeren a la Casa Llarga. | Teresa Ayuga.

| Palma |

Representants d'una vintena de col·lectius que aglutinen diversos moviments socials s'han ajuntat avui horabaixa a la Casa Llarga per anunciar que començaran a treballar plegats per denunciar que el president del Govern, José Ramón Bauzá, mana d'esquena a la ciutadania i a l'interès general; quelcom que ha fet més palès la seva falta d'iniciativa per solucionar el conflicte educatiu i la vaga de fam de Jaume Sastre.

Les entitats, provinents d'àmbits socials diversos -educació, cultura, territori, drets socials, etc.- han volgut denunciar amb el seu gest que "Bauzá ha consentit tenir en ple segle XXI a una persona 40 dies en vaga de fam per reclamar senzillament diàleg". I ho han fet precisament al lloc on ahir el docent de l'IES de Llucmajor aturà la seva protesta.

Per als moviments socials de Mallorca, l'acció de Sastre i la postura de la comunitat educativa durant aquest curs escolar són els "referents" per reclamar a l'Executiu que estigui a l'altura i acabi amb la "insensibilitat" i "indiferència" vers l'actual realitat social.

Segons els impulsors, el president Bauzá ha ignorat el "clam" d'un poble vestit de verd per una educació pública, de qualitat i en català, ha ignorat tres vagues de fam per la llengua -en referència a les dels Jubilats per Mallorca, a més de la de Jaume Sastre-, ha sotmès la identitat i la dignitat del poble amb el "menyspreu" a la seva llengua i ignora la "dura realitat social" amb una política que augmenta els percentatges de la població en risc d'exclusió, posant en venda "el territori i el futur d'aquest poble".

Llistat provisional d'entitats convocants:

Obra Cultura Balear

PAH Mallorca

ATTAC Mallorca

Encausades Conselleria

Plataforma d'associacions de Pensionistes i Jubilats de Mallorca

Jubilats per Mallorca

Can Gazà

Prosocial

Arran Nord

Col·lectiu Albaïna

Xítxeros amb empenta

Col·lectiu Es Tallant

Gadma

Coordinadora Llibertària de Mallorca

Assemblea de Docents

Sindicats (STEI, CCOO, FETE-UGT)

Plataforma Crida

FAPA Mallorca

Joves de Mallorca per la Llengua

GOB Mallorca

Relacionat
+ VIST