Segueix-nos F Y T R

Bauzá sobre els canvis fiscals: «Actuarem amb rigor, serietat i per l'interès general»

@ecomib

| Palma |

El president del Govern, José Ramón Bauzá, ha expressat la seva voluntat de reduir imposts a Balears, però ha recomanat prudència, ja que s'ha de fer des del «rigor i la serietat». «Ningú vol més que jo baixar la pressió fiscal a les nostres illes, als empresaris i als ciutadans», ha dit.

«Ara, ha de ser amb rigor perquè sigui quelcom sostingut i mantingut en el temps, i amb serietat pel que afecta a les persones i empreses», ha insistit Bauzá en declaracions a la premsa en la seu del Govern, després de la trobada que ha mantingut amb la directiva de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears, CAEB.

El president ha suggerit que les mesures fiscals que es poden preparar tendrien un vincle amb l'àmbit de les taxes, però ha assegurat que el Govern no actuarà «si la mesura no és eficaç». «No actuarem ni en funció d'electoralismes ni de 'bonismes'. Actuarem amb rigor, serietat i sempre que aquestes decisions beneficiïn l'interès general i siguin sostenibles i assumibles en el temps. Les mesures que suposen un benefici a curt termini, però un perjudici a mitjan i llarg termini mai seran preses per aquest govern», ha puntualitzat Bauzá.

El mandatari autonòmic ha incidit que l'executiu prendrà les seves decisions en matèria fiscal després de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera d'aquest dijous en el qual s'informarà a les comunitats sobre com es produirà i exercirà la reforma fiscal aprovada pel govern central.

En tot cas, Bauzá ha aplaudit la reforma, de la qual ha dit, «és més que benvinguda pel que suposa en la reducció de l'impost de societats i de l'IRPF a tots els ciutadans, per tant el prudent i aconsellable és esperar que es produeixi la reunió i, a partir d'aquí analitzar les aplicacions a futur que puguem tenir», ha assenyalat.

En relació a la postura del Govern sobre el canvi de model de finançament autonòmic que també es preveu sigui abordat en la reunió del dijous, Bauzá s'ha reafirmat en la seva posició. «Jo seguiré reivindicant una modificació del sistema perquè l'actual és injust i interpretable en funció de qui l'analitzi i depèn del govern de torn, és un sistema opac», ha insistit.

Relacionat
+ VIST