Segueix-nos F Y T R

Els encausats d'Educació reben el suport de més de 250 persones a les portes dels jutjats

Els encausats entrant al jutjat enmig de les mostres de suport i els aplaudiments. | Pere Bota

|

El primer dels tres dies de judici per jutjar els incidents del 22 de maig de 2012 ocorreguts a la Conselleria d'Educació ha arrencat amb més de 250 persones a les portes dels Jutjats de via Alemanya, per mostrar el seu suport als 44 joves imputats.

Les camisetes verdes han aplaudit i ovacionat els encausats a l'entrada a les dependències judicials amb crits de “jo també hi hauria entrat”.

Els joves declararan avui i divendres i demà serà el torn dels testimonis que hauran d'explicar el que van veure durant l'acte de protesta en què els joves entraren a la Conselleria.

Entre les persones que han volgut estar amb els joves en aquest inici de judici no hi han faltat Antoni Verger i Antoni Noguera de MÉS, Sílvia Cano del PSIB, així com alguns membres de l'Assemblea de Docents o el professor de l'IES Llucmajor, Jaume Sastre, fins fa unes setmanes en vaga de fam pel conflicte educatiu.

El judici
Les camisetes verdes han omplerts la sala on estan declarant els 44 acusats. Durant les declaracions una jove s'ha desmaiat, si bé ha denegat l'assistència del metge forense. La jove després d'asseure's ha pogut continuar declarant. Com a mostra de suport la resta d'acusats l'han aplaudida.

La majoria dels encausats ha declinat contestar al fiscal i s'han ratificat en l'anterior declaració judicial. Els joves neguen haver realitzat accions violentes. El judici continua aquest dijous a les 9.30 hores i a les 9 hores hi ha convocada una nova concentració de suport a les portes dels Jutjats de Via Alemanya.

Relacionat
+ VIST