Segueix-nos F Y T R

La campanya 'Mallorca sense sang' intentarà acabar amb la tauromàquia

Una vintena d'activistes han escenificat, a la plaça d'Espanya de Palma, l'enterrament dels braus que moriran a final de temporada. | Pilar Pellicer

| Palma |

AnimaNaturalis i CAS International ha presentat aquest dissabte la nova campanya 'Mallorca sense sang', que té per objectiu intentar acabar amb la tauromàquia a l'Illa. La iniciativa, que amb 3 mesos de vida ja compta amb 15.000 signatures, vol conscienciar a la ciutadania per aconseguir “l'absoluta condemna” de les curses de braus.

Una vintena d'activistes han escenificat, a la plaça d'Espanya de Palma, l'enterrament dels braus que moriran a final de temporada. Els activistes, vestits de negre, portaven làpides amb els noms dels toros i han desplegat una gran pancarta amb el lema de la campanya.

Guillermo Amengual, portaveu de l'entitat, ha assegurat que la tauromàquia “no compta amb el suport de la immensa majoria de la població”. “És vergonyós que l'Estat es gasti ingents quantitats de doblers públics amb aquest cruel i atroç espectacle”, ha afirmat.

Suport de la ciutadania
La campanya 'Mallorca sense sang', segons el responsable, posarà de manifest quins són els polítics "que aposten per posar fi a la tauromàquia” i quins són els que “defensen la tortura i la mort per diversió”. La iniciativa, a més, revelarà "quines són les empreses que col·laboren i patrocinen aquesta pràctica".

El portaveu han assegurat que, a banda de les 15.000 signatures recollides, una vintena d'empreses han donat suport públicament a la campanya. En aquest sentit, segons expliquen, tres grans empreses, que fins a l'estiu passat patrocinaven les curses de braus a l'illa, ho han deixat de fer.

El responsable, finalment, ha explicat que s'ha aconseguit declarar Artà municipi antitaurí. Aquest municipi se suma a Costitx, Esporles i Puigpunyent que, en el seu dia, també aprovaren sengles mocions en contra de la tauromàquia.

Relacionat
+ VIST