Segueix-nos F Y T R

Manos Limpias denuncia Pujol per sis delictes després de confessar la fortuna a l'estranger

Pujol durant una conferència.

|

El sindicat Manos Limpias ha denunciat als jutjats d'instrucció de Barcelona l'expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol per haver comès presumptament sis delictes després que divendres confessés que ha mantingut fons no declarats a Andorra des de l'any 1980.

La denúncia, a la qual ha tingut accés Europa Press, atribueix a l'excap del Govern català i president d'honor de Convergència i Unió un delicte fiscal, suborn, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, prevaricació, falsedat en document públic i malversació de cabals públics.

El col·lectiu també demana al jutjat que dirigeixi l'acció penal contra l'esposa de Jordi Pujol, Marta Ferrusola, a la qual atribueix el paper de «còmplice i encobridora» dels delictes que s'imputen indiciàriament a l'exmandatari català, alhora que reclama la declaració davant del jutge tant del matrimoni com dels seus fills Jordi, Oriol i Marta.

«No és una herència»
Així mateix, l'excompanya de Jordi Pujol Ferrusola, María Victoria Álvarez, ha assegurat avui que els doblers que la família de l'expresident de la Generalitat havia dipositat a l'estranger tenen un origen diferent a l'argumentat per Pujol: «Falten més explicacions dels doblers, no és una herència».

En una entrevista a la cadena Antena 3, ha assenyalat que la fortuna de la família a l'estranger s'ha alimentat de «23 o 30 anys d'obra pública», i ha donat veracitat als informes de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) sobre els comptes a l'estranger de la família, que Álvarez ha xifrat en més de 100 milions d'euros.

Preguntada sobre si l'actual president de la Generalitat i líder de CiU, Artur Mas, estava informat sobre aquests comptes, l'exparella del fill de Pujol ha augurat que «les coses aniran sortint».

+ VIST