Segueix-nos F Y T R

El Govern destina 1,7 milions a duplicar els auxiliars de conversa

Aquests són necessaris per a l'ampliació de l'aplicació del TIL prevista pel nou curs

La previsió de la Conselleria indica que en aquest nou curs el TIL serà present a primer i segon curs del primer cicle d'Infantil, a tota Primària i a primer i segon de l'ESO. | Germán G. Lama

| Palma |

El Consell de Govern ha autoritzat a la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats a disposar d'una despesa d'1,7 milions d'euros per a l'assignació d'ajudes als 298 auxiliars de conversa, que s'incorporaran aquest curs, 142 més dels quals hi havia l'any passat, per a l'ampliació del Tractament Integrat de Llengües (TIL).

En roda de premsa, la portaveu de l'Executiu, Núria Riera, ha explicat que aquesta despesa es destinarà per a allotjament i manutenció i per a les despeses derivades de la contractació d'una assegurança per a la cobertura sanitària i repatriació.

Segons ha explicat Riera, amb aquesta despesa es duplica el nombre d'auxiliars per a l'aplicació del TIL, quelcom necessari per complir l'objectiu de la Conselleria de millorar la competència comunicativa en llengua estrangera dels estudiants i recolzar els programes d'Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengua Estrangera (Aicle) a Balears.

Recordem que el passat curs escolar el TIL s'aplicà a primer, tercer i cinquè de Primària, mentre que per a aquest curs 2014-2015 el trilingüisme serà present a primer i segon curs del primer cicle d'Infantil, a tota Primària i a primer i segon de l'ESO.

Respecte a la possibilitat que es realitzi una vaga de docents al principi de curs, un extrem que es decidirà aquest divendres per part dels representants del professorat, Riera ha explicat que s'ha de «respectar la negociació i els acords» que es duen a la Mesa Sectorial per part de la Conselleria i els representants del col·lectiu afectat.

+ VIST