Segueix-nos F Y T R

Les famílies creuen que hi ha alternatives a la vaga del 15-S

La federació que aplega les associacions de pares de Mallorca engega la iniciativa 'Volem un curs normal'. | Teresa Ayuga.

|

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (FAPA) Mallorca ha defensat que «hi ha una altra alternativa» a la vaga educativa del 15 de setembre, encara que ha expressat el seu respecte «al dret dels docents» a dur-la a terme i el seu acord amb els motius que han portat a la seva convocatòria.

El president de FAPA Mallorca, Vicenç Rodrigo, ha assegurat que els pares consideren que una altra jornada d'aturades als centres educatius no és «l'alternativa bona» davant la situació de conflicte del sector que es viu a les illes.

«Creiem que hi ha una altra alternativa perquè es tracta d'una via explorada i respectam el dret dels docents a realitzar el dia de vaga, i entenem i compartim els motius que els porten a això», ha manifestat Rodrigo.

FAPA Mallorca ha expressat la seva preocupació per «la falta de normalitat que sofreix el món educatiu» a Balears, davant el començament d'un nou curs escolar.

Per aquesta raó, la federació ha llançat la campanya «Volem un curs normal», a la qual també s'unirà l'Assemblea de Docents, convocant de la vaga, ha informat Rodrigo.

Tres cursos anormals
Així, FAPA Mallorca ha convocat una roda de premsa per a aquest dimecres per explicar aquesta iniciativa, que és conseqüència de les situació de l'educació a Balears.

«Els tres cursos anteriors s'han caracteritzat per les retallades, per les imposicions i arbitrarietats que han afectat als drets dels docents, l'alumnat i les famílies, i també per la falta de transparència», afirma també en un comunicat.

Els resultats es deixen veure, afegeix: «precarització del sistema d'educació pública; qüestionament de la igualtat d'oportunitats; ruptura del consens en matèria educativa i lingüística; vulneració de drets fonamentals; desconfiança davant les institucions educatives; inseguretat jurídica; conflicte educatiu».

«La petició de la comunitat educativa és clara i lògica: Volem un curs normal», conclou.

Relacionat
+ VIST