Segueix-nos F Y T R

El PI: «Pactarem amb qui cerqui el consens educatiu i retorni el català al nivell de requisit»

El PI.

| Son Servera |

Proposta per les Illes (El PI) constituí anit el comitè local del partit a Son Servera, el que fa 32 de la formació només a Mallorca. Pep Campins, elegit president, apostà per “fomentar el diàleg entre les diferents sensibilitats” perquè, va dir, “vivim un nou moment a la política”. En aquest sentit recordà que la gent “ja no vol el de sempre”.

El vicepresident del partit Josep Melià insistí que “és important parlar del nostre projecte amb la gent, tenir un diàleg, saber què preocupa”, i féu èmfasi en què el PI és un partit d’obediència balear. “Tenim com a prioritat la defensa de la nostra terra, no som com els altres”, assegurà.

D'altra banda, el president Jaume Font explicità que a la formació romanen receptius a un eventual pacte que acabi amb José Ramón Bauzá fora del Consolat després de les eleccions autonòmiques de l'any que ve.

“Amb qui pactareu?, ens demanen”, va reconèixer Font, qui aclarí que “si hem de pactar, ho farem amb aquells que cerquin el consens dins l’educació i que aquest passi per escoltar als docents; amb els qui apostin per canviar el model de finançament; qui defensi el petit i mitjà comerç, el lloguer turístic, el català com a requisit per ser funcionari, etc. El PI no renunciarà a la seva identitat per un pacte”.

En aquest sentit, Font remarcà també la importància d’arribar a Madrid per defensar les persones que fan feina aquí. “No podem ser menys que els que estan a l’altre costat de la mar”, defensà.

+ VIST