Segueix-nos F Y T R

Mallorca se solidaritza amb la consulta del 9-N

Imatge de Cort aquest dimarts a Palma. | Joan Torres

|

La plaça de Cort de Palma ha estat el punt de trobada dels mallorquins que han volgut mostrar aquest dimarts la seva solidaritat amb el procés sobiranista català, després que el Tribunal Constitucional n'hagi suspès la Llei de consultes i el Decret de convocatòria. Més de 200 persones han donat el seu suport al procés catalanista amb crits “d'independència”, senyeres i estelades.

Josep Planas de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha estat l'encarregat de llegir un manifest de suport a la causa catalana. Planas ha destacat el llarg recorregut de la lluita dels catalans que ha aconseguit ser “un procés polític i democràtic seguit per tota la classe social”.

Segons Planas “ahir dotze persones escollides pel PP i el PSOE van decidir en només una hora suspendre i amenaçar qualsevol intent de què es realitzi la consulta”. I ha afegit que “volem denunciar la injustícia històrica que una vegada més es vol perpretar contra Catalunya”.

La música dels xeremiers ha animat aquest acte que ha començat a les portes de Cort però en reunir a més de 20 persones s'ha hagut de traslladar al centre de la plaça a petició de la Policia Nacional. Més d'una vintena d'efectius han vetllat perquè la protesta es desenvolupés amb normalitat.

Relacionat
+ VIST