Segueix-nos F Y T R

El PI critica que el Govern no faci cap aportació perquè la gent gran faci turisme

El turisme sènior és una important forma de desestacionalitzar el sector, segons el partit de Jaume Font. | Sergio G. Cañizares

| Palma |

La temporada turística baixa és temps dels viatges programats per l'IMSERSO, però enguany els grans de les Illes poden tenir més problemes dels habituals per viatjar. Així, el PI lamenta que el Govern no ha aportat ni un sol euro per ajudar els illencs a realitzar estades inter-illes durant l’hivern.

Recorden que l’any 2011 l'executiu va suspendre el programa PLA OCI 60 que, des de l’any 1997, permetia a 10.000 residents gaudir de vacances a hotels del nostre arxipèlag. Recorden que la inversió total d’aquest programa era d'1,3 milions d’euros -117 euros per persona i viatge-.

En canvi, la inversió contribuïa a mantenir hotels oberts i llocs de treball, i segons uns comptes propis, l’impacte econòmic directe d’aquests programes podria arribar als 4 milions i al manteniment de més de 1.100 llocs de treball.

A més, es dóna la circumstància agreujant per als ciutadans de Menorca i Eivissa que els programes d’IMSERSO no subvencionen els vols de connexió entre aquestes illes i Palma, que és des d’on parteixen els viatges del Programa de Turisme Social per a Majors.

Per aquest motiu, els majors d’aquestes illes es veuen obligats a realitzar una despesa superior i a dependre de les connexions entre illes. Tot plegat sense que, una vegada més, el Govern ofereixi cap solució a menorquins i pitiüsos.

És per tot això que el PI vol un canvi urgent en el model de gestió del Turisme Sènior i proposa el retorn dels programes d’Oci per a la Gent Gran, un fet que a més afavoriria la desestacionalització, la conservació dels llocs de treball i les polítiques d’oci i envelliment actiu.

+ VIST