Segueix-nos F Y T R

El Consell importarà 82.250 tones de fems més per a cremar-les a Son Reus

Cartells de la cadena humana contra la importació de fems forans a Mallorca. | Joan Torres.

| Palma |

El Consell de Mallorca autoritzarà la importació de 82.250 tones de fems més, procedents de Giugliano i Tufino (Itàlia), i Portadown (Irlanda del Nord), per a incinerar-les a casa nostra, segons denuncia el portaveu de MÉS a l'ens insular, Joan Font,

Segons Font, l’equip de govern del PP té la intenció d’aprovar avui a la Comissió Informativa dues noves operacions que suposaran uns ingressos nets per a TIRME –l'empresa adjudicatària de Son Reus- de quasi 3,3 milions d’euros.

El cap visible de MÉS lamentà una vegada més que les polítiques mediambientals dutes a terme per Maria Salom i Catalina Soler “venen a qualsevol preu la salut dels habitants de Mallorca, així com també el nostre paisatge”.

'Falsa pujada'
Per altra banda, el portaveu de Més denuncià també la “falsa pujada de 8,21 euros per tona” que aprovarà la mateixa Comissió, apuntant que, a banda d’aprovar una pujada de la taxa de residus, l’equip de govern aprovarà també una revisió extraordinària de la tarifa, que es farà en base a la variació en la gestió dels costs prefixats per a l’explotació –aquests 8,21-, amb la finalitat de poder mantenir la taxa congelada, quelcom que a les files ecosobiranistes consideren que és electoralista.

Font assegura que “si tenim en compte que la mitjana anual de residus per habitant a Mallorca és de 531 quilograms, estam parlant de només 4,31 euros d’increment anual de la taxa”. En aquest sentit, Font es demana si “val la pena hipotecar el medi ambient de Mallorca i generar més de 3 milions d’euros de benefici a TIRME per només 4’21 euros per habitant?”.

+ VIST