Segueix-nos F Y T R

La Llei de Símbols compleix un any sense que s'hagi obert ni un expedient

Imatge d'un dels llaços que es llevà.

|

La polèmica Llei de Símbols tanca el primer any sense efecte: no s'ha obert ni un sol expedient per incompliment de la norma, segons les dades facilitades per la Vicepresidència del Govern. No hi ha hagut ni una denúncia, ni tan sols en contra del propi executiu, que curiosament és l'únic que no ha complert la Llei.

El text aprovat pel Parlament obligava a l'equip de José Ramón Bauzá a col·locar plaques identificatives en tots els edificis on es realitzen activitats sufragades amb doblers públics però fins avui no se n'ha col·locat ni una.

Sense lligams
Retirats tots els llaços quadribarrats de les façanes dels col·legis i instituts, la Llei no ha tingut cap altre efecte. Un exemple es va veure fa uns mesos en un acte a Eivissa al qual va assistir José Ramón Bauzá. La Llei obliga que la bandera de Balears ocupi un lloc preferent entre les d'Espanya i la Unió Europea. La realitat és que, en aquell acte, la bandera de la Comunitat quedar desplaçada per una del Marroc. El promotor de l'acte era d'aquest país africà.

Un any després de l'entrada en vigor del text, l'oposició es refereix a ella com «la llei mordassa de Bauzá». La portaveu del PSIB Francina Armengol denuncia que ha quedat demostrat que l'únic objectiu de Bauzá era treure els llaços dels col·legis i fer una «provocació» més contra el sector educatiu.

Obsessió
«La llei és una representació de l'obsessió ideològica de Bauzá contra la llengua catalana», opina Armengol. El diputat de MÉS, Nel Martí, apunta en la mateixa línia: «És una llei mordassa específica per acabar amb els llaços quadribarrats, que és una de les obsessions de Bauzá i és lamentable aquest ús pervers del Parlament per atacar les seves fixacions».

+ VIST