Segueix-nos F Y T R

El PP blindarà per llei la «neutralitat lingüística» del Govern

L'executiu Bauzá prescriu alguns principis per norma i els imposa al proper ocupant del Consolat. | Jaume Morey.

| Palma |

El PP ha presentat una llei al Parlament que descriu els «principis de conducta» del Govern, i en la qual, entre d'altres qüestions, es garanteix la «neutralitat lingüística» i s'impedeix que el nou ocupant del Consolat després dels comicis de maig pugui ampliar la nòmina actual de consellers i directors generals.

Els populars han presentat una esmena a la totalitat a un projecte de llei presentat pel PSIB, i segons el text, el Govern garantirà als ciutadans el dret a l'ús de les dues llengües oficials en les relacions amb l'Administració.

L'altre punt cridaner, el que possibilitarà que el Govern que succeeixi al de Bauzá no tengui més alts càrrecs que aquell, es recull a l'article 53, on diu textualment que el nombre màxim de components «no excedirà el nombre màxim del Govern anterior».

Tot i això, s'obre la possibilitat al fet que aquest nombre s'ampliï fins a un 10 per cent per necessitats molt justificades.

També esmenta principis als quals han d'obeir els governants com la integritat, imparcialitat, exemplaritat i honradesa, però també apareixen qüestions com a capacitat de lideratge, lleialtat institucional. També es crea l'Oficina del Bon Govern, per resoldre conflictes d'interessos i règim d'incompatibilitats.

+ VIST