Segueix-nos F Y T R

ERC registra a la Fiscalia una denúncia per aturar la destrucció de ses Fontanelles

|

Esquerra Republicana ha registrat aquest dimarts una denúncia davant de la Fiscalia de Medi Ambient en relació a la destrucció de Ses Fontanelles, i la posterior construcció d’un gran complex comercial.

Ses Fontanelles, és la darrera zona humida de Palma, amb uns valors naturals i una biodiversitat molt important per tal de mantenir la sostenibilitat ecològica a la nostra illa, tal com han recordat des del partit. La denúncia es basa en diferents punts, des de la irregularitat en l’adjudicació del projecte, fins a l’incompliment de directives europees. Una de les directives europees que vulnera el projecte és la directiva d’Ocells i d’Habitats, que són d’obligat compliment, i estan transposades a l’ordenament jurídic espanyol mitjançant la Llei 42/2007, del patrimoni natural i la biodiveristat, que té caràcter de llei bàsica estatal.

En aquest sentit, Joan Josep Pasqual president d’Esquerra Republicana a Palma, ha dit que: “l’objectiu de la denuncia és que s’aturin les obres començades a ses Fontanelles, i que es retorni a l’estat natural de la zona”. Pasqual, també ha afegit que: “a la denúncia presentada es veu clarament que hi ha hagut moltes irregularitats des de l’inici, i consideram que si no s’aturen les obres, els fets que es denuncien poden ser constitutius de delictes relatius a l’Ordenació del Territori i l’Urbanisme i a la protecció dels recursos naturals i al Medi Ambient”.

Per la seva part, Joan Lladó, president d’Esquerra Republicana a Mallorca, ha dit que: “el projecte a part de destruir un espai natural ric en biodiversitat, significa un altre cop més a la petita i mitjana empresa arrelada al teixit urbà de la ciutat i que prou embats està rebent amb el govern de Bauzá en forma d’impostos i desregulació horària”. En aquest sentit, Lladó ha afegit que: “El nostre model de ciutat, és el model de ciutat de mediterrània, on les botigues estan arrelades a escala arquitectònica, social, cultural i econòmic a l’entorn, i no un model de centres comercials de grans transnacionals, que és el que pretén ser Palma Springs”.

+ VIST