Segueix-nos F Y T R

UGT denuncia que cinquanta pacients esperen per passar a planta a les Urgències dels hospitals de Palma

| Palma |

El sindicat UGT s'afegeix a les denúncies de saturació hospitalària realitzades fins al moment pel sindicat d'infermeria, i asseguren que en aquests moments a l'hospital de Son Llàtzer es mantenen una desena de llits tancats, mentre que devers cinquanta pacients esperen a les seves Urgències i a les de Son Espases per poder passar a planta.

El sindicat desmenteix així l'IB-Salut, qui afirmà que el cent per cent dels llits dels hospitals públics de Balears estaven oberts. En concret, segons les dades del respresentants dels sanitaris, 42 pacients pendents de llit esperen a la zona d'urgències de Son Espases, col·locats a lliteres, vuit més són a Son Llàtzer i n'hi ha altres vuit en aquesta situació a l'Hospital d'Inca.

UGT assegura que en alguns casos els llits tancats de Son Llàtzer no tenen la dotació de personal adient, i en d'altres allò que manca és material.

L'organització sindical celebra que es contracti més personal, segons destacaren les autoritats sanitàries de l'arxipèlag, per a reforçar les Urgències dels hospitals públics i minimitzar la saturació dels últims dies, però lamenta que, "com sempre" s'ha esperat a l'últim moment per a fer efectiva la contractació, perjudicant a usuaris i treballadors del sistema sanitari.

Relacionat
+ VIST