Segueix-nos F Y T R

Entitats anticatalanistes demanen retirar llibres que consideren “adoctrinadors”

La Galera

| Palma |

Les associacions de marcat caràcter anticatalanista Prou, Jo som salat, Cabrit i Bassa i Canal Balear han donat el sus a una campanya que pretén eliminar del mercat alguns llibres que segons la seva percepció tenen forts trets “adoctrinadors”.

Es tracta d'unes obres editades per La Galera, com ara 'L'abecedari de la independència' o 'La meva primera història de Catalunya', que aquestes entitats creuen que fomenten “l'odi entre les diferents regions d'Espanya” i “atempten contra la convivència cívica” de les persones.

Lamenten que els llibres es comercialitzen a grans superfícies, a la categoria d'infantil. Precisament critiquen que aquests establiments no mantenguin una posició “neutral”, ni posin a l'abast de les famílies materials “lliures de pensaments i doctrines polítiques”.

Per això, han lliurat als responsables dels grans magatzems on a dia d'avui es comercialitzen els esmentats llibres a Mallorca una sol·licitud perquè els retirin, acompanyada d'un annex adjunt dels articles de la Convenció sobre els Drets de l'Infant de la UNESCO. També han informat de la circumstància l'Oficina de Protecció del Menor.

+ VIST