Segueix-nos F Y T R

MÉS diu que el PP pretén convertir les universitats “en negocis per a les elits”

José Ignacio Wert, ministre d'Educació, durant la presentació del nou decret que permetrà la reducció del títol de grau i l'augment de la durada dels màsters. | F.A.

|

MÉS per Mallorca ha assegurat aquest dissabte que el PP pretén convertir les universitats en “negocis per a les elits”. La formació ecosobiranista, així, ha rebutjat frontalment el decret aprovat divendres pel Govern espanyol que permetrà la reducció de títol de grau i l'augment de la durada dels màsters.

Biel Barceló, coordinador de la formació, ha destacat que “és indignant que el govern espanyol, desgastat i sense cap credibilitat, imposi un model d’estudis enfocat a convertir la universitat en un negoci”.

Barceló ha considerat que “aquesta nova reforma exclou als joves que no puguin pagar els estudis; és un atac brutal a la igualtat d’oportunitats. 3+2=0”. El dirigent ha alertat que els 3 anys de grau, més els 2 anys de màster, suposaran 0 oportunitats per als joves amb pocs recursos.

MÉS ha considerat que cal incidir que la matrícula dels cursos de grau pot costar de mitjana uns 15 € per crèdit, mentre els màsters tenen matrícules molt més cares, d’una mitjana de 28 €.

El dirigent ecosobiranista ha destacat que el decret “afecta especialment a la nostra UIB, ja que pot generar greus desigualtats entre les diferents universitats de l’Estat”. En aquest sentit, la formació exigeix una oposició ferma i contundent del rector de la UIB, Llorenç Huguet, justament ara que ha assumit la presidència de la xarxa d’universitats G-9

Demanda real
MÉS ha destacat també que aquesta reforma “no respon a cap demanda real de l’àmbit universitari”. “Únicament pot respondre a la voluntat expressa i manifesta del Partit Popular d’agreujar el deteriorament de les universitats i empitjorar la formació dels nostres joves i així accentuar la desigualtat social”, ha destacat Barceló. “Això no fa més que evidenciar que estam davant uns governs del PP nefasts i que hem de revocar amb urgència per recuperar el futur robat, sobretot en l’àmbit de l’educació”, ha afegit.

+ VIST