Segueix-nos F Y T R

Biel Majoral tancarà, simbòlicament, la llista de la CUP a les autonòmiques del Principat

La legislació electoral vigent ha impedit que el músic mallorquí en formés part de manera oficial

El músic i compositor Biel Majoral (a l'esquerra de la imatge) en una imatge d'arxiu. | Arxiu UH

|

El músic mallorquí Biel Majoral tancarà, de manera simbòlica, la llista de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de les pròximes eleccions autonòmiques que se celebraran el pròxim 27 de setembre al Principat.

Majoral, juntament amb la família de Guillem Agulló, la nord-catalana Dolors Serra i el germà de 'Txiki' Paredes Manot, havien de tancar la llista amb el catedràtic madrileny Ramon Cotarelo, el sindicalista andalús Curro Romero o l'eurodiputada gallega Ana Miranda, però la legislació electoral vigent ho ha impedit.

L'actual legislació impedeix que sense «veïnatge administratiu» es pugui formar part d’una llista. La candidata Gabriela Serra, número 4 per Barcelona, ha manifestat que «una cosa és el que diu la legislació vigent i l'altra el que diu la llei de la solidaritat: per nosaltres, aquests companys i companyes són els que segueixen tancant la llista solidàriament, des de Galiza, des del País Basc, des d'Andalusia, des de Madrid: perquè la lluita per la plena sobirania, la democràcia completa i la justícia social no té mai fronteres». Serra, a més, hi ha afegit que«aquesta és una llista de compromís i rebel•lia, de lluites i esperances, de memòria i futur, de resistència i desobediència: l'opció dels que no renunciem a res ni a ningú, l'alternativa d'esquerres de la unitat popular: nítidament independentista, conseqüentment postcapitalista i radicalment democràtica».
Finalment, la llista, encapçalada per Antoni Baños, la tancaran Gil Matamala, Jana Montllor, Sergi López, Manuel Delgado, Eunice Romero, Oleguer Presas i Pep Riera.

+ VIST