Segueix-nos F Y T R

Els residents també hauran de pagar l'impost turístic

Així ho ha explicat el vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Biel Barceló, en una entrevista a Ultima Hora Radio

El portaveu del Govern i conseller de Presidència, Marc Pons i el Vicepresident del Govern i Conseller de Turisme, Biel Barceló en una imatge d'arxiu. | CAIB

|

El vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Biel Barceló, ha anunciat avui divendres en una entrevista al programa 'Hoy es el dia' d'Ultima Hora Ràdio com es preveu que s'apliqui l'impost turístic. La novetat és que ara Barceló ha explicat que els residents també pagaran aquest impost. El vicepresident ha explicat que «no es pot fer una diferenciació entre els turistes i els residents» quan s'allotgin en algun hotel de la comunitat «com passa arreu d'Europa».

A la mateixa entrevista Barceló ha assegurat també que encara no hi ha data concreta per a l'aplicació de l'impost, però que serà al llarg del 2016. Com ja s'ha anat explicant en els darrers dies, la taxa turística seria d'un o dos euros per persona i dia. Tot i això, el vicepresident ha explicat que encara hi ha alguns detalls per acabar de perfilar, com el fet de saber si la taxa seria la mateixa durant la temporada alta i la baixa.

«La primera intenció del Govern ha estat sempre que es cobri en ports i aeroports, però aquesta opció hauria de comptar amb la col·laboració de l'Estat. Aquesta col·laboració no hi és. Per ara no només no donen col·laboració, sinó que no responen», ha assegurat Barceló quan li han preguntat on es cobraria aquesta taxa. «La segona possibilitat és cobrar-ho en estades turístiques, no només als hotels, qualsevol tipus d'allotjament per a turistes», hi ha afegit Barceló.

+ VIST