Segueix-nos F Y T R

Rebuig a la decisió del Mallorca de posar el nom de Lluís Sitjar a la nova tribuna

Entitats com Memòria de Mallorca consideren que «Sitjar va ser còmplice de milers d'assassinats i de desaparicions de centenars de republicans»

Estadi de Son Moix.

|

El 17 de setembre passat, el president del Mallorca explicava la intenció del club de batejar la nova grada provisional de Son Moix amb el nom de Lluís Sitjar. Des que es feia pública aquesta decisió, entitats com Memòria de Mallorca han manifestat el seu malestar per aquesta decisió.

Des de l'entitat expliquen que «Sitjar va ser còmplice de milers d'assassinats i de desaparicions de centenars de republicans». De cap manera, afegeixen, «un còmplice de les matances d'innocents, defensors de la legalitat republicana, durant la guerra i la dictadura, pot ser honrat en un Estat democràtic».

Qui va ser Lluís Sitjar?
Va ser membre del Partit Regionalista de Mallorca durant la Segona República, fou regidor de l’Ajuntament de Palma entre el 1933 i el 1936. Després del cop d'Estat de 1936, ingressà a la Falange i tornà a ser regidor entre el 1940 i el 1943.

Fou president de la Real Sociedad Alfonso XIII, quan aquest equip donà lloc a l’actual Mallorca l'any 1931. Al capdavant del Mallorca impulsà la construcció del nou estadi de l’equip, al barri del Fortí, que s’inaugurà el 22 de setembre de 1944.

+ VIST