Segueix-nos F Y T R

MÉS per Mallorca considera «fora de tota mida» la imputació de Mas

El vicepresident Biel Barceló saluda el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, després de l'acte institucional de la Diada de Catalunya el passat 9 de setembre. | CAIB

|

MÉS per Mallorca ha emès aquest dimecres un comunicat en el qual considera «fora de tota mida» la imputació del President de la Generalitat de Catalunya pel simple fet d’haver consultat a la ciutadania.

La formació ecosobiranista defensa que «els problemes polítics s’arreglen per mitjans polítics, no als tribunals ni amb les forces de seguretat».

La imputació del President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, juntament amb vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d'Educació, Irene Rigau, «demostra la incapacitat de l’Estat espanyol per a resoldre per mitjans polítics els desafiaments que té sobre la taula. A partir del moment on una consulta feta en termes completament democràtics i que no inclou cap element de discriminació, amenaça o violència és tractada com un possible il·lícit penal que pot comportar no només la inhabilitació d’aquestes persones per exercir càrrec públic, sinó fins i tot la seva entrada a la presó, cal constatar la ceguera i manca total de voluntat i capacitat política de les autoritats espanyoles», manifesten.

Les mobilitzacions multitudinàries i els resultats electorals del passat diumenge, «mostren que el procés sobiranista a Catalunya és transversal i compta al darrere amb bona part de la societat catalana».

Des de la formació ecosobiranista asseguren que «una aspiració política no pot rebre com única resposta les actuacions de la fiscalia i dels jutges», com en el cas de les imputacions de Mas, Ortega I Rigau, o «les amenaces d’ús de la força armada, com han expressat recentment el Ministre de Defensa o l’exvicepresident del Tribunal Constitucional».

Per aquests motius, MÉS per Mallorca demana que la fiscalia retiri la querella contra els tres imputats i reclama a l’Estat «altura de mires i capacitat de diàleg per tractar una qüestió que requereix una resposta política i que podria haver-se canalitzat de manera satisfactòria per a totes les parts si s’hagués permès la celebració de la consulta ara fa un any».

+ VIST