Segueix-nos F Y T R

Catalina Julve condemnada a dos anys de presó pel cas Claveguera

Catalina Julve arribant als jutjats en una imatge d'arxiu. | Arxiu UH

|

L'Audiència Provincial de Balears ha condemnat a dos anys de presó a l'exportaveu d'Unió Mallorquina (UM) i exconsellera insular de Medi Ambient Catalina Julve en el marc del cas Claveguera, en el qual es va jutjar l'adquisició irregular de 4.300 cadires de plàstic per el Consell de Mallorca -de les quals no hi ha constància- per més de 575.000 euros públics i l'adjudicació d'uns treballs de control del servei de recollida selectiva de residus que mai es van dur a terme.

En concret, el tribunal de la Secció Primera ha condemnat Julve per delictes de frau a l'administració i prevaricació. La Sala assegura que Julve, en el moment dels fets, «tenia el màxim respecte a l'Administració a la qual servia i als ciutadans que li van permetre arribar-hi», de manera que la seva conducta «ha de conduir a un plus de responsabilitat especialment quan es fa un ús tendenciós de les estructures que conformen l'Administració».

La Fiscalia reclamava set anys de presó per a Julve. Per la seva banda, ha estat condemnada a sis mesos de presó, substituïble per multa, l'exsecretària tècnica de Cooperació Local Coloma Castañer, la mateixa pena que l'empresari Simón Galmés, mentre que a un altre dels proveïdors beneficiats, Miguel Rullan, li ha estat imposada una pena de nou mesos de presó. Ha estat absolt l'acusat César García. Contra la sentència cap recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.

+ VIST