Segueix-nos F Y T R

Antoni Llompart, nou president d'Esquerra Republicana

La nova executiva d'Esquerra Republicana a Mallorca. | Esquerra Republicana

| Palma |

Aquest dissabte s'ha celebra en Santa María del Camí el Congrés Insular de Mallorca d'Esquerra Republicana, durant el qual s'ha triat a Antoni Llompart com a nou President de la formació, així com a la nova Executiva i, d'altra banda, s'ha procedit a l'elecció del Conseller Nacional.

Així, els candidats a exercir la nova Presidència, Andreu Bujosa i Antoni Llompart, han remarcat en els seus discursos la integració de les diferents sensibilitats dins del partit. Finalment ha estat triat amb un 53% dels vots, Antoni Llompart, conjuntament amb la nova Executiva.

Un altre dels punts del dia, era nomenar al Conseller Nacional. Les candidatures que es presentaven era la de Jaume Amengual, regidor a Santanyí i Joan Lladó, fins avui president d'ERC, on ha estat triat Joan Lladó amb un 59,6% dels vots.

En aquest sentit, Antoni Llompart ha dit que «tenim un mandat claríssim, el d'anar cap a l'independentisme, defugint de l'autonomisme». «Tenim l'exemple del Principat i aquí hem de ser capaços de crear el context necessari per poder exercir el nostre dret a decidir», ha manifestat.

+ VIST