Segueix-nos F Y T R

El Consell crea una comissió per potenciar la Diada de Mallorca

Imatge d'arxiu de la manifestació del 30D de l'any 2010 a Palma. | dBalears

|

El ple del Consell de Mallorca reunit aquest dijous en sessió ordinària, ha aprovat la creació d'una comissió formada pels partits amb representació insular que estudiarà la Diada de Mallorca, per intentar que tengui una major presència i entitat.

Aquesta comissió estudiarà, també, la possibilitat de reconèixer el 31 de Desembre com a Diada oficial.

Els acords de la comissió es traslladaran a les entitats de la societat civil i al món associatiu en general i no es descarta que s'impulsi un procés participatiu per conèixer l'opinió de la ciutadania.

D'altra banda, el ple del consell ha declarat com a «festa d'interès cultural» diferents celebracions populars que representen la riquesa cultural i folklòrica de Mallorca. Es tracta de: el Ball dels Cossiers de Manacor, els cossiers d’Alaró, Sant Joan Pelós de Felanitx, els Cavallets de Felanitx, Sant Antoni de Sa Pobla i el Firó de Sóller. En paraules del vicepresident primer de la institució insular i conseller de cultura, Francesc Miralles, aquesta declaració és «una garantia de preservar l'essència d'aquestes festes i assegurar-ne la supervivència».

+ VIST