Segueix-nos F Y T R

L’exconsellera Camps, imputada pels viatges a Menorca

L'exconsellera Camps haurà de declarar el pròxim 16 de novembre. | Arxiu

| Palma |

Joana Maria Camps, Consellera d’Educació amb el Govern Bauzá, ha estat imputada per malbaratament de fons públics pels seus viatges a Menorca. Tal com ha anunciat aquest dissabte l’Assemblea de Docents, l’exconsellera haurà de declarar davant el jutge el 16 de novembre.

L'assumpte es remunta al mes de maig de 2014 quan, arran d'una informació publicada a un mitjà de comunicació, L’Assemblea de Docents interposà una denúncia contra Camps davant Fiscalia. La denúncia es basava amb la presumpta utilització de fons públics, en desplaçaments a Menorca fora de les funcions com a Consellera.

Camps s'emparava en l'exercici del seu càrrec, per costejar continus viatges a Menorca, quan ja percebia un complement anual de 22 000 € per compensar la residència a la seva illa natal. Tal com ha recordat l’Assemblea, en data del 3 de juny de 2014 el Fiscal Superior, Bartolomé Barceló, decretà l'arxivament de la denúncia en considerar que no quedava acreditat que els fets denunciats fossin constitutius de delicte penal.

En resposta a l'arxivament inicial de Fiscalia, l'Assemblea interposà querella davant del Jutjat en data 12 de setembre de 2014 i aquesta fou novament arxivada sense cap investigació per la Magistrada del Jutjat d'Instrucció núm.4 de Palma, Sra. Piedad Marín Sánchez.

L'Assemblea de Docents va recórrer l'arxiu judicial per Recurs de Reforma en data 15 d'octubre de 2014, que va ser desestimat per la mateixa Magistrada el dia 12 de desembre de 2014. Convençuts que els fets publicats necessitaven ser objecte d'investigació per aclarir-los, es va recórrer en apel·lació a l'Audiència de Palma i allà, finalment, s'admeté per Interlocutòria de 22 de juliol de 2015 la necessitat d'investigar els fets.

Com a conseqüència, ara el Jutjat d'Instrucció núm. 4 es veu obligat per l'Audiència a obrir la investigació instada des de l'Assemblea i per aquest motiu Camps ha estat citada a declarar, en qualitat d'imputada el pròxim dia 16 de novembre. L'exconsellera, segons l’Assemblea, ha assumit la mateixa defensa.

En paral·lel, el Jutjat ha acordat requerir el Govern de les Illes Balears, i per tant, és obligat, per tal que remeti la documentació completa dels expedients administratius (autorització de despesa, factures autoritzades, etc.) de tots els viatges a càrrec de l'erari públic realitzats per Camps des del seu nomenament com a càrrec públic, no només des del període que va ser nomenada consellera.

El Govern de les Illes Balears també ha estat cridat al procediment perquè pugui ser-hi com a part, al costat de l'Assemblea de Docents i en defensa dels fons públics que s'hagin pogut desviar de la seva legítima finalitat.

+ VIST