Segueix-nos F Y T R

Tardà assegura que en una Catalunya independent els ciutadans balears tindran la doble nacionalitat

Tardà participà divendres en una trobada amb Esquerra. | UH

|

El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha analitzat aquest divendres els efectes que han tingut per a la ciutadania de Balears els quatre anys de legislatura del Govern Rajoy, i ha assegurat que «és més difícil canviar l'Estat que canviar d'Estat». En aquest sentit també ha afirmat que en la República Catalana «els ciutadans de Balears tindran la doble nacionalitat».

Tardà també s'ha referit al «maltractament financer al qual està sotmesa Balears» amb una inversió per habitant que ni tan sols arriba a la meitat de la mitjana estatal i «la situa en l'últim lloc de la llista enfront d'altres regions com Castella-Lleó que gairebé quintuplica la inversió per habitant que reben els illencs».

D'aquesta forma, ha dit el diputat, l'Estat ha demostrat «la seva intenció de seguir posant bastons a les rodes i continuar incomplint una llei orgànica com és l'Estatut, fent palès que no tenen cap intenció de pagar el deute de 937 milions d'euros d'inversions estatutàries que deuen als ciutadans de Balears».

+ VIST