Segueix-nos F Y T R

El Consell de Mallorca es declara antitaurí

Membres de la plataforma Mallorca Sense Sang acompanyats de membres del Consell de Mallorca, aquest dijous a les portes de la institució. | Consell de Mallorca

|

Aquest dijous el ple del Consell de Mallorca ha aprovat una moció presentada pels grups polítics que donen suport a l’equip de govern (PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca i Podem Mallorca) i han acordat declarar la institució insular antitaurina i contrària a pràctica de les curses de bous i l’exercici de qualsevol tipus de violència envers els animals. La moció també recull la voluntat que no se celebrin curses de bous ni altres espectacles en el que es produeixi la mort a un animal en cap plaça de bous de Mallorca ni de les Balears.

«Aquest és un pas més cap a l'abolició total de la tauromàquia a Balears», declara Guillermo Amengual, portaveu de la campanya Mallorca Sense Sang. «Mentre estem a l'espera de la votació al Parlament de la Proposició No de Llei per seguir avançant cap a l'abolició de la tortura i mort per diversió, seguim augmentant els suports tant en municipis declarats antitaurins, com en signatures, més de 140.000», afirma Amengual.

La campanya Mallorca Sense Sang, formada per AnimaNaturalis i CAS International, neix el 2014 amb l'objectiu de prohibir les curses de braus a l'illa. Ja compta amb més de 140.000 signatures a favor de l'abolició de la tauromàquia a Mallorca, i ara 29 municipis declarats com antitaurins.

Un dels objectius d'aquesta campanya és la declaració de municipis 'antitaurins'. Binissalem, Calvià, Banyalbufar, Bunyola, Maria de la Salut, Marratxí, Llucmajor, Búger, Alaró, Valldemossa, Palma, Son Servera, Mancor del Vall, Ariany, Deià, Sant Joan, Campanet, Manacor, Lloseta, Porreres, Algaida, Capdepera, Santa Maria del Camí, Sencelles i Artà han votat recentment per declarar-antitaurins, unint-se així a Costitx que ho va fer l'any 2006, Esporles i Puigpunyent el 2009 i Consell l'any 2011.

+ VIST