Segueix-nos F Y T R

L'ASM dóna suport a la 'desconnexió' aprovada pel parlament de Catalunya

|

L’Assemblea Sobiranista de Mallorca ha acollit «amb molt de goig» l’aprovació per part del Parlament de Catalunya de les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent. De la mateixa manera l’ASM rebutja «les amenaces de tots aquells que utilitzen els tribunals i la violència per coartar la democràcia i obliden que la democràcia és precisament el govern en què el poble exerceix la sobirania». L'ASM afirma que «el poble català ha exercit la sobirania a les urnes i se n’ha derivat un mandat democràtic i clar.» L’ASM «vol donar suport total i absolut als parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP que han fet una passa més per obeir el mandat democràtic del poble català i avançar cap a un estat propi que vetlli pel benestar dels ciutadans». Així mateix l’Assemblea anima les «altres forces polítiques» perquè «apostin definitivament pel dret a decidir».

Cal recordar que el Parlament de Catalunya va aprovar aquest passat dimecres, les conclusions de la comissió del procés constituent, malgrat les amenaces del Tribunal Constitucional espanyol. El resultat de la votació va ser de 72 vots a favor i 11 en contra. El PSC no va votat i el PP i el partit Ciutadans varen sortir de la cambra. El debat i aprovació es varen fer després d’una forta pugna entre els grups per la inclusió del punt a l’ordre del dia.

Amb aquesta votació, el parlament de Catalunya aprova un «mecanisme unilateral d’exercici democràtic que servirà per a activar la convocatòria de l’Assemblea Constituent».

+ VIST