Segueix-nos F Y T R

El Consell de Mallorca s'oposa a la suspensió de facto de l'autonomia catalana

|

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, en nom de tot l'equip de govern insular, ha enviat un comunicat en què expressa la seva preocupació davant els fets d'aquest dimecres a Catalunya. «Cridam al diàleg i a l'enteniment, amb la democràcia com únic escenari i com únic objectiu, perquè només amb la democràcia construirem un futur millor per a tothom».

El Consell ha manifestat així el seu rebuig a la persecució o vulneració de drets fonamentals com són la llibertat d'expressió, la llibertat d'informació, el dret a reunió pacífica. «També ens oposam a la suspensió, de facto i sense base legal o jurídica», de l'autonomia catalana.

«Rebutjam frontalment la persecució de representants i càrrecs públics. El camí no són la intimidació ni els mitjans policials ni judicials i molt manco una instrumentalització de la fiscalia, sinó el diàleg i la via política. Les detencions de 13 càrrecs del Govern democràtic de la Generalitat d’avui al matí sobrepassen una línia vermella i aboquen més a una ruptura social», ha conclòs el president.

+ VIST