Segueix-nos F Y T R

El PP demana que totes les administracions comptin amb servei de llengua de signes

|

El Partit Popular al Consell de Mallorca, mitjançant de la consellera Catalina Cirer, proposarà en el pròxim Ple, previst per al pròxim 9 de març, que la institució insular insti la resta d'administracions a disposar del servei d'intèrpret de llenguatge de signes per a poder atendre les persones que ho requereixin.

Així mateix, plantejarà al Ple insular la promoció i difusió del coneixement d'aquest llenguatge «a fi de donar nous passos cap a una major igualtat i no discriminació dins d'una societat inclusiva».

Cirer assegura que el Consell de Mallorca, per mitjà de l'IMAS, disposa d'un servei específic d'intèrprets «que compta amb uns magnífics professionals, de reconegut prestigi i que duen a terme la seva feina amb gran dedicació». No obstant això, l'any 2016 només es varen dur a terme 1.381 serveis, atenent a 136 persones, «que no són, ni de bon tros, les necessitats que té el col·lectiu de persones sordes a Mallorca».

De fet, afegeix Cirer, «és pràcticament impossible que una institució pugui donar resposta a les possibles necessitats de les persones sordes durant les 24 hores del dia. Per aquesta raó, amb aquesta proposta pretenem la implicació de totes les administracions en relació a unes persones que tenen el dret a accedir amb normalitat, sense barreres de comunicació, a qualsevol àmbit públic i privat de la nostra societat».

+ VIST