Segueix-nos F Y T R

Un mapa que ho explica tot: Qui prefereixes de president Puigdemont o Abascal?

|

La web especialitzada en demoscòpia, Electomania, ha aportat molta llum a la realitat sociològica que es viu a l'Estat espanyol. Ho ha fet amb una sola pregunta que marca perfectament les quatre nacions de l'Estat.

El repte que planteja Electomania és: «imaginem una votació en segona volta a l'estil França, en la qual els dos candidats a la presidència fossin Santiago Abascal (Vox) i Carles Puigdemont (JxCat). Hem preguntat als ciutadans què triarien en aquesta hipòtesi, sense possibilitat de abstenir-se o triar 'cap'».

Electomania ha fet una enquesta amb una mostra de 1.500 persones, que es considera prou representativa i ha plantejat un dilema molt extrem però molt clarificador: si només es pogués triar entre el líder del partit ultra Vox, Santiago Abascal, i el president català a l'exili, Carles Puigdemont, a qui triaria?

'Comunitats'

Per comunitats, les que fan part d'Euskal Herria (País Basc i Navarra), els Països Catalans (Illes Balears, País Valencià i Catalunya) i Galícia, a més a més d'Astúries, opten pel català Puigdemont.

Les que formen l'Espanya estricta (Aragó, Castella-la Manxa, Castella-Lleó, la Rioja, Cantàbria, Múrcia, Madrid, Extremadura i Andalusia) trien l'espanyol Abascal.

Per partits

Segons el sondeig, dos de cada tres votants del PSOE votarien el president català a l'exili, Carles Puigdemont, abans que el líder del partit ultra Vox, Santiago Abascal.

Els votants d'Unides Podem s'han decantat massivament per Puigdemont, mentre que els de Ciudadanos i PP ho han fet per Abascal.

+ VIST