Segueix-nos F Y T R

Vidal demana al Govern espanyol que «no aprofiti la crisi» per retallar els drets insulars

|

El senador de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal, ha demanat aquest dimarts al Govern espanyol que «no aprofiti la crisi econòmica per a retallar» els drets insulars. Així ho ha sol·licitat Vidal en una entrevista a Canàries Ràdio, recollida per Europa Press, en la qual ha recordat que tant a Canàries com a les Balears els interessa la connectivitat en temporada baixa. «És la que s'ha de treballar», ha insistit.

Així mateix, s'ha referit a l'estudi realitzat per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) sobre els efectes de l'increment de la bonificació del 75% en els vols. L'informe indica que els preus dels vols amb la Península s'han incrementat fins a un 40% per als residents mentre que només han pujat un 7% per als no residents.

En aquest sentit, Vidal ha assegurat que es va fer «un esforç» perquè l'Estat entengués el fet illenc i pugés el descompte de residents. «És una vergonya que les companyies aèries s'hagin aprofitat d'aquest benefici que venia a compensar la insularitat dirigida als ciutadans», ha subratllat, per a després matisar que «ha incrementat els beneficis de les aerolínies».

Davant això, el senador de MÉS per Mallorca ha reclamat a l'Estat espanyol que reaccioni i controli a les aerolínies. «Si hi ha un increment de subvenció i no el rebem els ciutadans, és clar que algú el rep», ha remarcat. Finalment, ha insistit que tant les Canàries com les Balears han de treballar per «fer entendre la insularitat». A més, ha dit que si l'Estat creu que «el descompte de resident no funciona, ha de marcar unes tarifes planes».

+ VIST