Segueix-nos F Y T R

Armengol ha assegurat que si les Balears «no obren el turisme és molt difícil que pugui aguantar certa qualitat de vida»

|

La presidenta del Govern Francina Armengol, ha assegurat aquest dilluns que si les Balears «no s'obren al turisme, és molt difícil que pugui aguantar certa qualitat de vida».

En una entrevista en el programa 'Cuatro al Dia' de Quatre TV, Armengol ha assegurat que el Govern no renúncia a la temporada turística per la pandèmia del coronavirus.

En aquest sentit, ha recalcat que l'estratègia a seguir en la desescapalada passa per la mobilitat entre illes, després a nivell nacional i, finalment, a nivell internacional.

La presidenta ha afirmat que continua treballant perquè els aeroports i ports de les Illes es puguin obrir «al més aviat possible i així gaudir d'un turisme segur».

De fet, ha matisat que, aquest dilluns mateix, ha participat en una reunió telamática amb la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, per a definir certes mesures.

Armengol ha insistit que "si es fan les coses bé, la comunitat es podrà obrir als turistes". De fet, ha confirmat que des del Govern esperen una estratègia europea quant a la mobilitat nacional i internacional en els aeroports.

Per això, ha recalcat que han de veure també com es plantejarà aquest moviment als països emissors. D'aquí, que hagi avançat la possibilitat d'establir certs corredors verds amb països amb un nivell de contagi similar al de les Balears.

Malgrat tot, la presidenta ha incidit en la «prudència i la responsabilitat». «És necessari saber que el virus encara viu amb nosaltres«, ha subratllat, per a després informar sobre la campanya balear de les tres emes basada en l'ús de màscares, la rentada de mans i la distància mínima de dos metres entre persones.

+ VIST