Segueix-nos F Y T R

EUIB proposa una «major coordinació» entre institucions per fer front a la pandèmia

|

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha manifestat aquest dijous el seu suport a les mesures restrictives que ha aplicat la conselleria de Salut, ja que consideren que han produït «el control de la pandèmia», des d'EUIB apunten que són «impopulars però estrictament necessàries».

«Pel que fa les conseqüències de les mesures, entenem que s'han d'aplicar de manera urgent. la situació d'autònoms i microempreses de tot caire és en molts de casos molt precàries. Més encara quan aquestes generen i sostenen la immensa majoria de llocs de feina». Per això, han assenyalat que esperen que el Govern, ofereixi una línia d'estímul econòmic enfocat les empreses de menys de 10 treballadors afectades per la crisi de la Covid-19, superior als 15 milions d'euros que s'emeteren en ajudes directes durant el 2020.

Per altre banda EUIB. ha proposat una «major coordinació» entre el Govern, Consells Insulars i els diferent ajuntaments, per coordinar les ajudes i fer fons comuns que permetin agilitzar tràmits i incrementar el nombre de beneficiaris possibles. «Salvar el teixit productiu de petites, microempreses i autònoms és fonamental per evitar l'acumulació de nínxols de negoci per part de les grans empreses. Aquesta coordinació i borsa comuna d'ajuts haurien d'ajudar a dues coses fonamentalment, primer l'increment de capital per a les ajudes i segon per agilitzar tràmits reduint el nombre de sol·licituds que les diferents empreses i persones haurien de realitzar. Dins aquesta borsa, hauria de ser gestionada bàsicament per les institucions més properes a la ciutadania que evidentment són els ajuntaments. Avançant entre totes les institucions per trobar més, millors sol·lucions i agilitat que és una necessitat».

«L'any passat els ajuntaments demostraren ser molt més àgils que el Govern de les Illes Balears, fet que hauria de fer-nos reflexionar e incrementar el paper que juguen actualment els ajuntaments amb fons que provinguin del Govern».

+ VIST