Segueix-nos F Y T R

El Pi, MÉS per Mallorca i Més per Menorca tornen a presentar, aquest pic amb Cs i PP, el recurs contra els PGE per incomplir el REB

Europa Press

| |

El Pi, MÉS per Mallorca i Més per Menorca han tornat a presentar aquest dimecres, aquesta vegada al costat de Ciudadanos i Partit Popular, la iniciativa perquè el Parlament presenti un recurs d'inconstitucionalitat contra els Pressupostos Generals de l'Estat de 2021 per incomplir el Règim Especial de les Balears (REB).

Els cinc partits han format una aliança per a aquesta reivindicació, que s'ha escenificat amb una roda de premsa a les portes del Parlament, després de presentar l'escrit al registre.

Aquest dimarts, el ple va rebutjar la proposta original amb el vot en contra del PSIB, Unides Podem i Vox: per obtenir els 30 suports necessaris faltava el vot de dos diputats de Cs i PP, un per hospitalització i l'altre per motius familiars.

En aquest sentit, el diputat d'El Pi Josep Melià ha remarcat aquest dimecres que «va quedar palès que aquesta iniciativa compta amb el suport de la majoria absoluta», i que si no va tirar endavant va ser per l'absència justificada de dos parlamentaris. Ara, ha remarcat, els cinc grups que signen la proposta ja reuneixen els 30 diputats necessaris.

El portaveu de MÉS per Menorca, Josep Castells, ha destacat el fet que «cinc grups que representen un ventall amplíssim de la societat balear s'hagin posat d'acord», enfront de «d'un altre bloc de dos partits que anteposen els interessos dels seus propis partits i un altre que defensa la desaparició de l'autonomia».

Aquest escrit s'ha registrat perquè es tramiti per la via d'urgència -el termini per a recórrer davant el Constitucional els PGE acaba el primer d'abril-, si bé el Pi, MÉS per Mallorca i Més per Menorca també han demanat, paral·lelament, impugnar la votació d'aquest dimarts. Plantegen que es declari nul el resultat i es repeteixi la votació en el pròxim ple, un assumpte que intentaran portar aquest mateix dimecres a la Mesa i la Junta de Portaveus.

La diputada de MÉS per Mallorca Joana Aina Campomar ha criticat Unides Podem i PSIB perquè els seus arguments «són indefensables» i la pandèmia com a pretext per no atendre el fet insular en els comptes de 2021 és «una excusa de mal pagador». «És en aquest moment quan és més necessari que a la gent de les Balears se'ls reconegui», ha mantengut.

Per la seva banda, la portaveu de Ciudadanos, Patricia Guasp, ha denunciat que «el Govern Sánchez-Iglesias continua menyspreant als ciutadans d'aquestes illes». La diputada ha remarcat que aquesta reivindicació ha estat ignorada durant anys de governs socialistes i populars, i ha criticat el paper de Vox en el ple de dimarts, «com sempre cercant el titular fàcil».

Finalment, el portaveu adjunt del PP, Antoni Costa, ha exigit a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que «canviï el seu discurs perquè diu defensar molt els interessos de les Balears però a l'hora de la veritat ajup el cap davant Pedro Sánchez i es plega a les seves condicions». També ha criticat Vox per proposar una moció de censura contra Armengol «i una setmana després» donar suport al seu vot.

+ VIST