Segueix-nos F Y T R

Unides Podem demana que la futura llei d'habitatge «deixi d'afavorir a l'especulació i als fons voltors»

|

La portaveu parlamentària adjunta d'Unides Podem Esperança Sans, ha considerat «molt important» que les polítiques d'habitatge estiguin en el centre del debat en els pròxims mesos i ha exigit que «la futura llei d'habitatge deixi d'afavorir a l'especulació i als fons voltors».

Segons ha informat Sans, aquest dilluns en declaracions als mitjans de comunicació, «les polítiques d'habitatge són un eix primordial en el full de ruta de Podem. Per això, es considera que les polítiques d'habitatge haurien d'estar en el gran debat dels pròxims mesos a Espanya. És molt important que la futura Llei d'Habitatge deixi d'afavorir a l'especulació i als fons voltors», ha afegit.

En aquesta línia, ha considerat que «el que fa falta és legislar per a aconseguir regular els preus del lloguer, per a facilitar la compra pública d'habitatge i, sobretot, que les grans tenidors posin a disposició els seus pisos buits».

«No pot tornar a passar el que ha ocorregut en aquesta comunitat autònoma. No és acceptable que hagin desaparegut 700 habitatges de grans tenidors que s'havien posat a la disposició de lloguer social i que ara ja no estan. Aquí s'ha perdut una gran oportunitat i això no pot tornar a ocórrer», ha emfatitzat.

Així s'ha pronunciat Sans aquest davant l'aparició en algunes portades de la falta d'habitatge a les Illes, assenyalant que, en concret, 'El Periódico de Ibiza' publica aquesta jornada que «a les Pitiüses farien falta al voltant de 5.000 habitatges socials per a equipar-se a la mitjana Europea --actualment hi ha menys de 80-- i a Balears farien falta més de 40.000 per a equiparar-se a aquesta mitjana europea --en l'actualitat hi ha menys de 2.000 entre totes les Illes».

+ VIST