Segueix-nos F Y T R

El Parlament demana al Govern espanyol que puguin optar a ajuts tesis doctorals en tots els idiomes oficials

|

La Comissió d'Educació, Universitat i Recerca del Parlament ha aprovat una Proposició No de Llei (PNL) amb la qual insta el Govern espanyol a eliminar l'obligatorietat que les tesis doctorals o treballs de recerca siguin escrits en llengua castellana per a optar a les ajudes estatals i puguin estar escrits en altres llengües oficials de l'Estat.

Es tracta d'una iniciativa, presentada per MÉS per Mallorca i Més per Menorca, que ha estat aprovada aquest dijous per la Cambra. D'altra banda, durant la Comissió s'ha aprovat la sol·licitud de compareixença del rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, perquè informe sobre les mesures extraordinàries posades en marxa per la UIB davant la situació de pandèmia de la Covid-19.

Així mateix, la Comissió ha rebutjat una segona PNL, registrada per Cs, relativa a la implantació del professional d'infermeria en tots els centres educatius de les Illes. La portaveu d'Educació de Cs en el Parlament, Patricia Guasp, ha explicat que «els professionals sanitaris defensen la implantació generalitzada d'aquesta figura, ja que pot suposar un benefici inqüestionable per als alumnes, les famílies, el professorat i la resta de la comunitat educativa».

+ VIST