Segueix-nos F Y T R

El Pi també es posiciona en contra del parc fotovoltaic projectat a Son Bonet

|

El Pi ha rebutjat aquest dimecres la construcció d'un parc d'energia fotovoltaica a la zona verda del Pont d’Inca i del Pla de na Tesa. La formació ha demanat al gestor aeroportuari que «deixi d’actuar de forma independent del que mana la normativa autonòmica en qüestió d’urbanisme i urbanització».

El president de la formació Antoni Amengual, ha remarcat que «es tracta d’un espai verd per al veïnat, i tant Aena com l’Estat no poden estar per damunt de la normativa urbanística i en aquest cas el màxim òrgan és el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Marratxí».

Amengual ha deixat clar que «demanem a l'Estat que canvií la normativa, i sigui el Consell insular i l’ajuntament qui decideixi la conformitat de projecte». La formació ha presentat al·legacions a la proposta de la Conselleria de Transició Energètica i Sector Productius sobre el projecte fotovoltaic de Son Bonet perquè es denegui la creació d’aquesta planta.

En aquest sentit, la regidora de Marratxí, Neus Serra ha puntualitzat que «no ens podem llevar aquest espai verd dels marratxiners i marratxineres i ho defensarem fins al final perquè la nostra responsabilitat és vetllar per les necessitats i per la qualitat de vida de la nostra gent».

Per la seva banda el diputat d'El Pi Josep Melià, ha apuntat que «també hem presentat una proposició no de llei al Parlament perquè Aena no pot actuar de forma independent del que marca l’ordenació del territori». Segons Melià «que l’aeroport està al servei del territori i no el territori al servei de l’aeroport».

+ VIST