Segueix-nos F Y T R

Vidal demana a Fiscalia que actuï contra «els delictes d'odi racista de l'extrema dreta amb representació institucional»

|

El senador de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal, ha comparegut aquest dijous en el Parlament amb representants d'entitats de migrants de Bolívia, República Dominicana, el Senegal i el Marroc (integrants de la Plataforma de la Immigració de les Illes), per a reclamar a la Fiscalia «que actuï d'ofici contra els delictes d'odi racista de l'extrema dreta amb representació institucional».

El senador ha presentat, juntament amb la Plataforma, el manifest el contra el racisme i la incitació a l'odi. Vidal ha recordat que «l'estratègia de l'odi de la ultradreta és hereva de la tebiesa i falta de valentia de la dreta conservadora i liberal, que mai ha condemnat el franquisme i ha tolerat el racisme, el masclisme i l'homofòbia durant 40 anys».

En aquest sentit, el senador autonòmic s'ha referit, en el marc de l'1 de maig, a la necessitat de «menys odi racista i més justícia social, condicions de treball dignes i enfortiment del teixit econòmic local per a beneficiar a tots els mallorquins, tant els nous com els que porten vuit segles aquí».

Així mateix, el ecosoberanista s'ha compromès «a presentar una moció al Senat contra el racisme i la incitació a l'odi recollint les demandes de les 22 entitats de nous mallorquins que s'agrupen en la Plataforma de la Immigració». «Les Illes, com a terra d'acolliment però també de migrants, han de ser un país líder en la lluita contra tota forma de discriminació», ha defensat.

+ VIST