Segueix-nos F Y T R

El PSC desafia la legalitat vigent i organitza un govern per als unionistes que viuen a Catalunya

|

El Partit dels Socialistes de Catalunya s'aferra a la millor tradició sèrbia i tot i que no té els diputats suficients per governar Catalunya, desafia el Govern de la Generalitat, legitimat per les urnes i el Parlament, i munta un 'Govern alternatiu de Catalunya'.

Que Salvador Illa no ha paït la victòria de les formacions independentistes és una evidència que es veu a quilòmetres de distància i que té tics autoritaris és una realitat cada vegada més visible. Ara bé, que el PSC aposti per la fractura social identitària és una relativa novetat. El còctel de tot plegat ha derivat en un delirant 'Govern alternatiu' amb escut propi i que es dirigeix clarament a la minoria unionista que viu a Catalunya.

El govern socialista 'alternatiu' el formaran diputats actuals amb Salvador Illa com a 'president', 15 'consellers' i dos 'comissionats'.

Alícia Romero s'ocuparà de la 'cartera' d'Economia, Assumpta Escarp -exregidora a l'Ajuntament de Barcelona- portarà Salut, Ramon Espadaler, l'exconseller d'Interior amb Artur Mas, ocuparà Interior i Convivència, i l'escriptora Gemma Lienas serà la 'consellera' unionista d'Igualtat.

La número dos a les llistes del 14F, Eva Granados, serà la 'comissionada' per a la Catalunya 2050, per un desenvolupament sostenible, i Ferran Pedret, secretari de la mesa del Parlament, treballarà en l'impuls federal i la llei electoral.

Les primeres propostes del 'govern' socialista alternatiu, que es reunirà cada quinze dies, seran per reclamar un pacte per la pandèmia, un sobre el repartiment dels fons europeus i un acord pel «pluralisme».

+ VIST