Segueix-nos F Y T R

MÉS per Mallorca cartografia el futur... i li surt una república malloquina

|

MÉS per Mallorca ha fet durant aquests passats mesos un procés intern de reflexió, titulat 'Cartografiant el Futur' amb l'objectiu d'aconseguir un «rearmament ideològic del partit».

El procés ha estat coordinat per Toni Trobat i ha treballat quatre eixos: la sobirania, l’esquerra, l’ecologisme i el feminisme.

A banda de la militància de MÉS per Mallorca i dels seus referents ideològics històrics, el procés ha comptat amb els aportacions d'intel·lectuals de l'esquerra transformadora dels Països Catalans i d'altres nacions de l'Estat espanyol com el president de la Fundació Josep Irla, Joan Manuel Tresserras; la politòloga i membre de l’Institut Sobiranies, Gemma Ubasart, i l’activista ecologista i coordinadora de Rezero, Rosa Garcia, la intel·lectual gitana, Pastora Filigrana, la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra; l’activista i professor David Pujol; l’exdiputat d’En Comú Podem, Xavier Domènech; la diputada del BNG, Alexandra Fernández; l’escriptor i expolític, Josep Lluís Carod-Rovira; la diputada d’Adelante Andalucía, Teresa Rodríguez; l’eurodiputat d’EH Bildu, Pernando Barrena o l’escriptora, activista feminista i diputada d’ERC, Jenn Díaz.

Tot i que el plantejament inicial era prou ambigu, les conclusions finals apunten a les arrels del PSM, formació de la qual procedeix la majoria de militants de MÉS. Amb un llenguatge actualitzat, però amb la contundència dels plantejaments sobiranistes del mallorquinisme polític de sempre.

Una república mallorquina, feminista i ecosocialista. Aquest és l'horitzó. Aquest és el mapa que ha sortit de cartografiar els enhels esperances i compromisos de les persones que, des dels pobles de Mallorca i de les barriades de Palma duen tota la vida compromesos amb el progrés i l'alliberament de Mallorca.

El mapa està dibuixat. L'objectiu és claríssim. El camí per arribar-hi és, segons el secretari general de l'organització Toni Noguera (que recupera ERC com a referent) «reteixir complicitats i ampliar la base».

+ VIST