Segueix-nos F Y T R

El Tribunal de Comptes espanyol rebutja la pròrroga i vol expropiar béns a Puigdemont, Mas i altres excàrrecs de la Generalitat

|

El Tribunal de Comptes espanyol, un òrgan no judicial, format per militants del PP i del PSOE, ha decidit de manera arbitrària que no concedeix cap pròrroga al grup de funcionaris i polítics catalans als quals els reclama 5,4 milions d'euros per haver participat en l'acció exterior de la Generalitat. El tribunal no ha acceptat ampliar el termini per pagar-les, com havien demanat algunes defenses.

Els encausats són una trentena de treballadors públics i exalts càrrecs dels governs d'Artur Mas i Carles Puigdemont. A 48 hores que passi, no se sap quin banc es farà càrrec de l'aval. Si no paguen, se'ls embargaran béns personals.

«És una caverna de caspa franquista»

Carles Puigdemont és un dels encausats i ha criticat la decisió del Tribunal de Comptes des dels Banys d'Arles i Palaldà, a la Catalunya del Nord, on aquest dilluns ha signat un conveni de col·laboració entre JxCat i Unitat Catalana.

«És un òrgan clarament manipulat per la dreta i la ultradreta franquista espanyola. És una caverna de caspa franquista, no en podem esperar res de bo. És una operació per buscar la nostra mort civil per terra, mar i aire», ha declarat el president a l'exili.

+ VIST