Segueix-nos F Y T R

[VÍDEO] Pablo Casado s'apunta al secessionisme lingüístic: «En 'Baleares' no habláis catalán» i «no sois Països Catalans»

|

El president del PP espanyol, Pablo Casado, ha fet un discurs durant la clausura del 16è Congrés de la sucursal del seu partit a les Balears i no només s'ha permès oferir lliçons sobre què hauríem de fer els illencs, sinó que, a més a més s'ha atrevit també amb la filologia.

Pablo Casado s'ha apuntat al secessionisme negacionista de la unitat de la llengua catalana i ha afirmat que a les Balears «no parlau català» i com si fos quelcom d'oposat ha afegit «parlau mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterer».

De la filologia, ha passat a la geografia: «no sou Països Catalans» i ha 'reflexionat' «a qui se li acudeix dir que les Balears són part de no sé quins Països Catalans? És que no han vist aquestes pedres? No han visitat els pobles? No han escoltat aquesta llengua?»

I per acabar la seva diatriba catalanòfoba, el president del PP s'ha compromès a reclamar que els fons europeus arribin també al sector primari i ha plantejat un nou finançament autonòmic. «Necessitam asseure'ns ja per a tenir un nou sistema que sigui per consens i no allò que diu la carta dictada per Puigdemont, Aragonés i Junqueras», ha declarat.

+ VIST