Segueix-nos F Y T R

Unides Podem: «Consideram una greu incongruència que encara hi hagi una companyia del Regiment d’Infanteria 47 de Palma amb el nom de Millán-Astray»

|

Unides Podem considera una «greu incongruència» que encara hi hagi una companyia del Regiment d’Infanteria 47 de Palma amb el nom de Millán-Astray, un dels principals actors en el cop militar contra la República.

«Arran d’una informació periodística apareguda en el diari Menorca del 23/07/2021, hem sabut de l’existència d’una companyia del Regiment d’Infanteria 47, radicat a Palma, que encara conserva la denominació de Compañía Millán-Astray», han explicat.

Per a Unides Podem, «encara que sembli que no pot ser, les restes simbòliques de la dictadura militar es mantenen quan ja han passat 80 anys. La defensa de la memòria democràtica passa per eliminar aquests símbols i deixalles del passat». Per això, esperen que l’aplicació de la Llei de Memòria Democràtica, recentment aprovada pel Govern, ajudi a aquesta tasca.

Des d’Unides Podem han remarcat que faran les gestions oportunes perquè «l’administració directament competent actuï per solucionar aquesta circumstància que és molt més que un simple nom».

+ VIST