Segueix-nos F Y T R

Armengol anuncia que els PGE de 2022 tendran una partida per a la insularitat

PARLAMENT IB

| |

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest dimecres que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2022 comptaran amb una partida específica per a dotar el factor d'insularitat previst en el Règim Especial de les Balears (REB).

«Està acordat amb el Govern d'Espanya», ha assenyalat Armengol, durant la segona sessió del Debat de Política General que va arrencar aquest dimarts al Parlament.

La presidenta ha indicat que «pròximament» tendrà lloc la reunió de la Comissió Mixta entre les Balears i l'Estat per a abordar aquest mecanisme. Posteriorment, en el seu segon torn, Armengol ha especificat que aquesta reunió es convocarà «la setmana que ve» o la següent com a tard.

A més, ha detallat que per part del Govern, en la comissió estaran, a més de la consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez (PSIB), el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes (Unides Podem) i el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir (MÉS per Mallorca), així com els directors generals de Pressupostos i Finançament.

La presidenta ha insistit que porten des de principis de legislatura treballant en la fórmula de càlcul per a la dotació del REB. També ha aclarit que el règim preveu una partida específica separada de la resta d'inversions a les Balears, per a compensar la minva d'inversió per càpita històrica.

+ VIST