Segueix-nos F Y T R

13 de desembre judici: 12 joves acusats de llançar confeti a un restaurant s'enfronten a una petició de 29 anys de presó

|

La setmana del 13 de desembre a l'Audiència 'Provincial' de Palma es celebrarà el judici contra 12 persones encausades per haver fet, suposadament, una protesta contra el turisme massiu a Mallorca. Els joves acusats s’enfronten a una pena d’un total de 29 anys de presó per 'desordres públics'.

Els fets es remunten al juliol de 2017, quan es realitzà una acció reivindicativa al port de Palma en la qual una vintena de joves va desplegar pancartes amb el lema 'Tourism kills Mallorca' i es tirà confeti a les terrasses dels restaurant.

Les persones encausades foren citades a declarar el febrer de 2018 al jutjat d’instrucció número 2 de Palma i ara, 3 anys després dels fets, seran jutjades.
En el seu moment, la defensa va presentar recurs d’apel·lació a l’Audiència Provincial de Palma sol·licitant l’arxivament de la causa, perquè, segons expliquen, «moltes de les encausades que seran jutjades no es trobaven en el lloc dels fets i així s’ha demostrat durant la instrucció».

Les encausades foren identificades erròniament a través de fitxers policials, la qual cosa fa pensar que la policia espanyola «segueix emprant bases de dades il·legals dels joves organitzats a Mallorca que participen en els moviments socials. D’aquesta forma, poden encausar i criminalitzar de manera aleatòria les persones que assisteixen a concentracions o manifestacions».

+ VIST